Câu trắc nghiệm tiếng anh 9 có đáp án

  • 23 trang
  • file .doc
100 QUESTIONS (1)
GRADE 9
1. Vietnamese women prefer to wear modern clothing on work. A. Right B. Wrong
2. The Ao dai is the traditional dress of Vietnamese women. A. Right B. Wrong
3. Wearing casual clothes makes students feels self-confident. A. Right B. Wrong
4. In the 1970s jeans became cheaper, because many people began wearing jeans. A. Right B. Wrong
5. In the 18th century jean cloth was made completely from cotton. A. Right B. Wrong
6. Ben writes very quickly. He’s already finished his essay. A. Right B. Wrong
7. The United States has a pollution of around 250 million. A. Right B. Wrong
8. Vietnamese people are very friendly and hospitable. A. Right B. Wrong
9. There is a small bamboo forest at the entrance to the village. A. correct B. not correct
10. Let’s go somewhere for a drink! A. correct B. not correct
11. What aspects of learning English do you find the most difficult? A. Wrong B. Right
12. She said that she likes learning English with you. A. Correct B. not correct
13. If you study at the Brighton Language Center-UK, you can live in….....on campus
A. dormitory B. mobile room C. hotel D. private room
14. I wish you….me with my work. A. help B. will help C. helped D. would help
15. My father started teaching in a small village 10 years ago. A. correct B. not
correct
16. My village is about 100 kilometers….the south of HCM City. A. in B. at C. to D. for
17. Leave it ................it is . A. that B. as C. like D. so.
18. She can’t afford that book because she has-- money. A. a lot of B. few C. a little D. little.
19. When was that book .................? A. made B. produced C. published D. created.
20. She spoke quietly to him ...............nobody also could hear a word. A. because B. if C. although D. so that
21. He was ..............ill that he couldn’t get up A. such B. so C. much D. too.
22. We consider him ................ A. our father B. is our father C. be our father D. to be our father.
23. I don’t like the place .................... he lives. A. that B. which C. where D. what
24. That man is ................ deaf to hear what we say A. so B. enough C. too D. not
25. It’s very crowded here. I wish ……………… A. there were a few people B. there is no one
C. there weren’t so many people D. there was somebody here
26. Van is a(n) ………student in the USA A. bright B. foreigner C. intelligent D. exchange
27. The weather was bad, ………. we didn’t go on a picnic. A. however B. but C. because D. so
28. Ann’s birthday is …….. February 14th A. in B. on C. for D. at
29. They put …. the blanket and laid …… food A. in/on B. down/over C. down/out D. on/in
30. …aspects of learning English do you find the most difficult? A. What B. Where C. When D. While
31. We have many well …… teachers here A. qualify B. quality C. qualified D. qualification
32. They ……. in that house for several months A. live B. lived C. have lived D. are living
33. My father ……teaching in a small village 10 years ago A. starts B. started C. has started D. is starting
34. We have lived in Ha Noi …….. 4 years A. in B. since C. for D. at
35. Lan and Maryam are penpals. They …… each other twice a month. A. writing B. write C. has written D. wrote
36. Lan enjoyed the peaceful atmosphere ……… Maryam was praying. A. when B. during C. while D. where
37. Malaysia is divided ……… 2 regions A. to B. on C. in D. into
38. Maryam was really …….. by the beauty of Ha Noi. A.impressed B.impress C.impression D.impressive
39. The United States has a …….. of around 250 million. A. population B. separation C. addition D. introduction
40. Vietnamese people are very ………… A. friend B. friendless C. friendly D. friendship
41. We were having dinner ……… the telephone rang. A. when B. while C. until
42. I …… call you as soon as I come back home. A. have B. will C. am D. is going
43. Would you mind …… the door? A. open B. opened C. opening D. to open
44. My family loves this house. It ……… the family home since my grandfather built it 60 years ago.
A. was B. is C. has been D. will be
45. I …… it 5 years ago A. have been B. saw C. was seeing D. am seeing
46. We ……… in Lenin Park when it rained. A. walked B. have walked C. were walking
47. I often play soccer …… Sunday afternoon. A. in B. at C. on D. after
48. My father was good at swimming. He is used to …… swimming in summer. A. go B. goes C. went D. going
49. Kate hates ……… to classical music. A. listen B. listened C. listens D. listening
50. I’ve lived in this house …… 1990 A. from B. since C. for D. in
51. Mr. Smith ……… his car for 15 years, but it still looks very new. A. has B. had C. have had D. has had
52. We must be there ……… 7.30 and 8.25. A. at B. before C. between D. after
53. A. Would you mind if I ask you a question? B. Would you mind if I will ask you a question?
C. Would you mind if I asked you a question? D. Would you mind if I asking you a question?
54. Vietnamese language is different ……… English language. A. from B. on C. in D. at
55. Van feeds the chickens, Sam gardens, …… Peter collects eggs.
A. and B. though C. or D. because
56. Cows are farm animals, ……… zebras are wild ones A. so B. as C. but D. if
57. Mr. Long, ……. has just talked to you , is my uncle a. who b. that c. whom d. whose
58. Sailors from Genoa in Italy wore clothes which ……… from jean. A. was made B. were made C. was making D.
made
59. She has taught English here …… 10 years. A. in B. for C. since D. from
60. He wishes he ...... fly A. can B. will C. should D. could
61. They …… me if I could speak Japanese A. told B. said C. talked D. asked
62. Mrs. Lan lives here, ………? A. does he B. doesn’t he C. does she D. doesn’t she
63. If Ba became rich, he …… travel around the world A. can B. will C. would D. should
64. Tornadoes can suck up anything that is…….. their path A. on B. in C. at D. for
65. If Ba ……. here tomorrow, I will phone you A. come B. will come C. came D. comes
66. Nam suggested …… showers instead of baths to save water A. takes B. taking C. to take D. take
67. Nhan …… to the sea when she lived in Hai Phong A. goes B. has gone C. used to go D. is going
68. Nga’s house …… in 1995 A. built B. has been built C. was built D. was building
69. Which sentence is not correct?
A. They gave him the money B. He was given the money C. He was given to the money D. The money was given to him.
70. Which sentence is not correct?
A. Two department stores have just built in this area
B. Two department stores have just been built in this area
C. Two department stores have been just built in this area
D. Two department stores just have been built in this area
71. No one has asked me that question before.
A. That question has ever been asked me by no one before
B. That question has never been asked me before by anyone
C. I have not ever been asked that question before
D. I have never been asked that question before
72. They visited Ho Chi Minh’s Mausoleum.
A. an impressive tomb B. a large building C. a big coffin D. an area for recreation
73. Is military service compulsory in your country?
A. may be chosen or not B. must be done C. give support D. not requiring a payment
74. Button decided to continue with his studies for another two years.
A. get on B. go on C. carry out D. turn off
75. He’s always shown an understanding of what consumers want.
A. people who buy something from a shop B. people who steal something from a shop
C. people who doesn’t believe in God D. people who is not brave
76. The UFO stayed in the sky for about thirty seconds, and then it went away
A. disappeared B. appeared C. flew D. traveled
77. The necklace is interesting but not precious.
A. invaluable B. very valuable C. worth a lot of money D. b and c are correct
78. No one has done any repairs to this house since people built it.
a. This house has been done some repairs since it was built
b. This house hasn’t been done some repairs since it was built
c. This house hasn’t done some repairs since it was built
d. This house hasn’t been done some repairs since people built it
79. Janet said to me, “Have you ever seen a UFO?”
a. Janet told me if I had ever seen a UFO
b. Janet wanted to know whether I have ever seen a UFO
c. Janet asked me if I had ever seen a UFO
d. Janet asked me have I ever seen a UFO
80. Our neighbors have got a cat and a dog. A. A lot of mice are caught by the cat
B. The cat catches a lot of mice
81. Mark has been a member of the golf club for two years.
A. He joined the club two years ago and is still a member.
B. He was a member of the club for two years but not a member now.
82. I’m going to work by bus this week.
A. I always go to work by bus B. My routine is different for this week.
83. Shall I carry your bags? A. No, you shan’t. B. It’s all right, thanks.
84. Sandra might be practicing the piano now.
A. Sandra is practicing the piano now B. It’s possible that Sandra is practicing the piano now, but I’m
not sure
85. When Claire arrived, Henry was having dinner.
Which started earlier? A. Claire’s arrival B. Henry’s dinner
86. We’ve completed the experiment.
A. The newspapers will publish the result B. The result will be published in the newspapers
87. Ben: I can’t answer either of these questions
How many questions is Ben talking about? A. one B. two C. More than two
88. A: Why don’t we go for a picnic this weekend?
A. What do you suggest? B. Yes, please C. How’s that? D. That’s a good idea
89. A: Would you mind lending me your bike?
A. Yes, here it is B. No, not at all C. Yes, let’s D. Good idea
90. A: Would you like to have lunch with us?
A. All right B. Yes, I would C. No, I wouldn’t like D. Yes, I’d love to
91. A: Congratulations on your winning
A. You’re welcome B. That’s very kind of you C. No, thanks D. Yes, of course
92. A: Shall I get a taxi for you?
A. Yes, I’d love to B. Oh, that would be nice C. Let’s do D. Yes, why not?
93. A: Could you mail this letter for me, please?
A. No, I couldn’t B. I’ll try C. Yes, here it is D. I’m sorry, I can’t
94. A: How about going out to dinner tonight?
A. Oh, thank you B. Yes, please C. No, I don’t want to D. I’m afraid not
95. Family members who live apart try to be together at Tet.
A. beside B. away C. near D. close
96. I wish I were taller. A. Right B. Wrong
97. Jeans are sold all over the world. A. Right B. Wrong
98. Match
A B
1. Hoa worked hard, .................................... a. so I turned on the air conditioner.
2. It was hot, ................................................ b. so she didn’t have time for breakfast
3. Nga is sick today, ................................... c. so Mrs. Robinson took it back to the shop
4. Na woke up late, .................................... d. so she won’t go to school
5. The new camera didn’t work, ............... e. so she passed her exam
f. so it didn’t help me
99. Match
A B
1. If she comes late again a. I’ll give you some
2. If I win this competition b. It will be cheaper
3. If we go by train c. that will pollute the wood
4. If we go by plane d. she will lose her job
5. If you need more bags e. it will be quicker
6. If we throw these bottles over the hedge f. I will give the award to the unlucky people
g. we will be sad
100. Match
A B
1. I like reading books a. who taught us English last year
2. Mrs Loan is a teacher b. which tell about different people and their
3. Many tourists enjoy most of the festivals in culture
Vietnam c. although they do not understand Vietnamese
4. It was mid night culture very much
d. is in mid Fall very much
e. even though Tuan was studying his lessons
ĐÁP ÁN (1)
Moi câu 0, 25 điem. Riêng câu 98: 1, 25 điểm. Câu 99: 1, 5 điểm. Câu 100: 1 điểm
ANSWERS
1B 2A 3B 4B 5A 6A 7B 8A 9A 10B 11B 12B 13A
14C 15A 16C 17B 18D 19C 20B 21B 22A 23C 24C 25C 26D
27D 28B
29C 30A 31C 32C 33B 34C 35B 36C 37D 38A 39A 40C 41A
42B
43C 44C 45D 46C 47C 48D 49D 50B 51D 52C 53C 54A 55A
56C
57A 58B 59B 60D 61D 62D 63C 64A 65D 66B 67C 68C 69C
70B
71D 72A 73B 74B 75A 76A 77D 78B 79C 80B 81A 82B 83B
84B
85B 86B 87B 88D 89A 90D 91B 92B 93D 94B 95B 96A 97A
98. 1-e, 2-a, 3-d, 4-b, 5-c
99. 1-d, 2-f, 3-b, 4-e, 5-a, 6-c
100. 1-b, 2-a, 3-c, 4-e
***********************************
100 câu trắc nghiệm (2)
Anh 9
I. Choose the best words
1. She often goes .........church to pray because her religion is Islam.
a. on b. at c. of d. to
2. What ...........they do yesterday? They played soccer with their friends.
a. do b. to do c. did d. were
3. I wish that Susan ............harder for her examination.
a. will work b. worked c. has worked d. works
4. There used to .......... a movie theatre here, but it closed a long time ago.
a. be b. to be c. being d. been
5. The children are playing .............in the schoolyard.
a. happy b. happiness c. happier d. happily
6. I wish they ............here tomorrow.
a. will come b. would come c. came d. to come
7. John ............write the letter to me last year.
a. is used to b. was used to c. used to d. used
8. It is difficult .............English in some weeks.
a. to speak b. speaking c. speaks d. speak
9. The capital of Malaysia is .............. .
a. Hanoi b. Paris c. Kuala Lumpur d. Seoul
10. What is the traditional dress of Vietnamese women? It’s ............ .
a. the suit b. the shirt c. the Ao dai d. the blouse
11. Rice is .............in tropical countries
a. to grow b. grown c. grow d. grew
12. Two department stores ...............by them this year
a. have been built b. have built c. has been built d. has built
13. She asked me how I ........English in the future.
a. will use b. would use c. use d. to use
14. Nga doesn’t go to school on Sunday, ........... she?
a. do b. doesn’t c. does d. don’t
15. I look forward to .............. you
a. see b. to see c. seeing d. saw
16. Nga is..............English for her work
a. to study b. studied c. studying d. study
17. He arrived in England ............. Monday evening
a. in b. at c. of d. on
18. Hoa worked hard, ..........she passed the exam
a. because b. so c. until d. before
19. An wishes that he..............his parents
a. would visited b. can visit c. could visiting d. could visit
20. Let’s ............... to the cinema
a. going b. to go c. go d. goes
21. Nga ............ Math in Qui Nhon University for 4 years but now she teaches in her home village
a. to learn b. learning c. learnt d. has learnt
22. She .............try to learn English for her job
a is b. has c. must d. was
23. What .......you do last night? I.......a football match between Viet Nam selected team and Malaysia
selected team
a. do – watched b. did – watch c. were – watched d. did – watched
24. We come to USA .............English
a. study b. learning c. to learn d. studying
25. He ...........with his friends in an apartment in Ho Chi Minh City since last week
a. living b. has lived c. lived d. live
26. I ........... English here since I graduated from Qui Nhon University
a, teach b. taught c. have taught d. am teaching
27. Millions of Christmas cards ...............last month
a. were sent b. sent c. send d. are sent
28. Are you a stamp ..............?
a. collecting b. collector c. collect d. collection
29. Getting to the village is a very ........................ journey
a. interesting b interested c. interest d. interests
30. We will go...............a picnic next week
a. in b. at c. on d. to
31. My village is about 100 kilometers................Quy Nhon City
a. from b. at c. on d. for
32. They will come here.............11:30 AM
a. about b. at c. of d. for
33. We have lived in Ha Noi............4 years
a. since b. for c. on d. till
34. There is a meeting...............9 AM and 2 PM
a. a. since b. between c. with d. till
35. I wish you.............us someday
a. visit b. will visit c. visited d. would visit
36. I wish you .............me with my work
a. help b. will help c. is helped d. would help
37. They............in that house for several months.
a. live b. lived c. have lived d. are living
38. She said that she..............learning English with you
a. like b. liked c. liking d. to like
39. She asked me where I.............from.
a. come b. came c. to come d. coming
40. What aspect of.................English do you find difficult?
a. study a. studied b. learnt d. learning
41. She..............me where I liked classical music or not.
a. asks b. asking c. asked d. to ask
42. Your teacher writes poems or stories, ................she?
a. don’t b. won’t c. didn’t d. doesn’t
43. I remember................her somewhere
a. see b. seeing c. saw d. to see
44. Excuse me. Can I ............in this a area?
a. smoke b. smoking c. smoked d. to smoke
45. If you know where she lives, please let me ............
a. know b. knew c. known d. to know
46. If you like that book, I will give it ...............you as my present
a. for b. from c. at d. to
47. Can you turn..............the light? It is too dark
a. on b. off c. down d. up
48. She won’t take all these suitcases ...............she likes to travel light
a. so b but c. because d. therefore
49. Is he an actor...............a singer? An actor.
a, and b. or c. but d. so
50. She studies well..............she is busy.
a. because b. since c. although d. and
51. The people..............live in Greece speak Greek.
a. which b. whom c. who d. when
52. Do you know the man...............you met yesterday?
a. when b. whom c. which d. whose
53. The car.............he has just bought is very expensive
a. who b. whom c. which d. whose
54. I am preparing for the picnic...............my friends tomorrow
a. at b. to c. in d. with
55. It snowed in Lang Son ............the winter.............2002
a. in / of b. in / in c. at / for d. for / at
56. Neil Armstrong, .............walked on the moon, lived in the USA.
a. which b. whom c. who d. that
57. UFOs mean...................... flying objects
a. unknown b. unidentified c. unable d. unimaginary
58. My parents didn’t allow me ....................... , so I had to stay at home
a. go b. to go c. going d. gone
59. I want everybody to listen ............... .
a. care b. careful c. careless d. carefully
60. If we became rich, we would travel ................ the world
a. on b. in c. of d. around
II. Read the text carefully and choose the true (T ) or false ( F ) statements
Hanoi is an interesting city. There are many things that a tourist can do there. There are many museums
that tourists can visit. The History Museums is on Pham Ngu Lao Street and the War Museum is on
Dien Bien Phu Street. Tourists can know the stories about Viet Nam’ past in both museums. The War
Museum is full of old weapons and tourists can take photos of them.
It is also possible to organize a tour by taking a bus or a taxi to a lot of villages nearby. There is a village
where you can see people making noodles and another such as pho, banh canh and so on. Lastly there
is a Snake Village, where tourists can see live snakes. You will feel happy when you come there. Why
don’t you hurry up?
True – False statements
61. There are many museums in Ha Noi.
62. Tourists don’t know about Vietnam’s past and present through stories.
63. Tourists taste pho, banh canh... when they come to the villages nearby Ha Noi.
64. Tourists can see old weapons in the museum on Pham Ngu Lao Street
65. Tourists can see live snakes on the way to the village.
III. Read the text carefully and choose the true or false statements
Are you looking for a clean, cheap, effective source of power that doesn’t cause pollution or waste
natural resources? Look no further than solar energy from our sun. At present, most of our electricity
comes from the use of coal, gas, oil or nuclear power. This power could be provided by the sun. One
percent of the solar energy that reaches the earth is enough to provide power for the total population.
Many countries are already using solar energy. Solar panels are placed on the roof of a house and the
sun’ energy is used to heat water. The energy can be stored for a number of days. So on the cloudy days
you can use solar energy, too.
Sweden has an advanced solar energy program. There, all buildings will be heated by solar energy and
cars will use solar power instead of gas by the year 2015.
True – False statements
66. Solar energy can be clean and cheap.
67. Most of our electricity comes from nuclear power.
68. The solar energy that gets to the earth can’t provide enough power for the world’s population
69. Solar energy can be used on cloudy days.
70. All buildings in Sweden will be heated by solar energy in 2050.
71. One percent of the solar energy that reaches the earth is not enough to provide power for the total
population.
72. Solar energy comes from the moon.
73. Most of our electricity is from the use of coal, gas, oil, or nuclear power.
74. Many countries are using solar energy and solar panels are placed on the ground in the garden.
75. Coal, gas, oil, and nuclear power don’t cause pollution for the environment.
IV. Match each half – sentence in column A with a suitable one in column B
A B
76. If we pollute the water,............... a) there will be big floods every year
77. The play was boring b) so we walked out the restaurant
78. If we cut down the trees in the forests,............... c) a lot of sea creatures will be preserved
79. If there is too much exhaust fume in the air,........... d) more and more people will cope with
respiratory problems
80. The bus was late e) so we went to bed early
81. If you can keep your neighborhood clean,................. f) You will have an ideal place to live.
82. If we stop using dynamite for fishing, ...................... g) we have no fresh water to use.
83. We didn’t like the food h) so we got home after midnight
V. Match the answers with the questions to make meaningful sentences.
Questions Answers
84. What are you learning? a) Yes, they are
85. Why do you think most people study English? b) Two years ago
86. Do you like learning English? c) At Oxford University
87. When did you learn English? d) Yes. I do
88. Where are you studying? e) English
89. Why did you choose that college? f) I heard it is very good
90. Are most of your books in English? h) They need for their job
VI. Read the text carefully and fill in the form.
Mary is twenty-five and comes from England. She can speak Chinese and Japanese very well and now
she wants to learn Vietnamese for her work. She has never studied it before, so she would like to go on a
course for beginners. She would like to learn Vietnamese three times a week in the morning.
COURSE APPLICATION FORM
Name: ..........(91)......
Which course? ......(92)..........
Which foreign language can she speak? ...........(93).................
Which foreign language does she want to learn? ...........(94)..............
VII. Read the text carefully and fill in the blanks with a suitable word.
We (95) ............all destroying the earth. The seas and the rivers are too (96)................to swim in. There
is so much smoke in the air that it is (97)...............to live in many of the world’s cities. We have cut
down so many trees that there are now vast areas of wasteland all over the world. As a result,
(98)...............in Africa can not grow enough to eat. In certain countries in Asia there is so little rice. In
addition, wild animals are quickly disappearing. For example, tigers in India now are rare because we
have killed so many for them to survive. We must act now (99)..............it is too late to do anything
about it. Join us now. Save the earth. This is too (100)................to ignore.
ĐÁP ÁN (2)
Tieng Anh 9
I. Choose the best words. (mỗi câu 0, 25 điểm)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
d c b d d b c a c c b a b c c c d b d c
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
c c d c b d a b a c a b b b d d c b b d
41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
c d b a a d a c b c c b c d b b b b d d
II. Read the text carefully and choose the true (T ) or false (F ) statements. (0, 5 / câu)
61 62 63 64 65
T F T F F
III. Read the text carefully and choose the true or false statements. (0, 25 / câu)
66 67 68 69 70 71 72 73 74 75
T F F T F F F T F F
IV. Match each half - sentence in column A with a suitable one in column B. (moi cau 0, 25 điem)
76 77 78 79 80 81 82 83
g e a d h f c b
V. Match the answers with the questions to make meaningful sentences. (moi cau 0, 25 điem)
84 85 86 87 88 89 90
e h d b c f a
VI. Read the text carefully and fill in the form. (moi câu 0,25 điểm)
91. Mary 92. for beginners 93. Chinese and Japanese 94. Vietnamese
VII. Read the text carefully and fill in each blank with a suitable word. (moi cau 0, 25 điem)
95. are 96. dirty / polluted 97. unhealthy
98. countries 99. before 100. important
****************************************
TRẮC NGHIỆM TIẾNG ANH 9 (3)
MULTIPLE CHOICE:
1. Van is an ………student in the USA.
a. bright b. foreigner c. exchange d. intelligent
2. The weather was bad, ……….we didn’t go on a picnic .
a. however b. but c. because d. so
3. My father ………a lot but he doesn’t anymore.
a. was traveling b. was used to travel c. used to travel d. has travel
th
4. Ann’s birthday is ………..February 14 .
a. in b. on c. for d. at
5. This isn’t my first visit to London ……….here before.
a. I’m b. I’m going to c. I’ve been d. I was
6. There is a river ………across the village.
a. flowing b. running c. flying d. reaching
7. They put …….the blanket and laid ……food.
a. in/on b. down / over c. down /out d. on/ in
8. It’s very crowded here. I wish ……….
a. there were a few people b. there weren’t so many people
c. there is no one d. there was somebody here
9. Working in a ……country is not easy for those who do not know its language.
a. capitalist b. foreign c. industrial d. developing
10. Quiet, please. The headmaster would like to ……a few words.
a. talk b. say c. tell d. mention
11. I’ve known him ……I left school.
a. when b. before c. until d. since
12. She has two children to look after, so she’s looking for a…….job in her neighborhood
a. part-time b. full time c. skilled d. low-paid
13. ……we miss the train; we can get the next one
a. when b. while c. if d. unless
14. Maria’s English is excellent. She speaks English …........
a. very perfect b. perfective c. perfectively d. perfectly
15. ……….is a large building in the college or university where students live.
a. campus b. hall c. institute d. dormitory
16. Many tourists visit the historic shrine on the mountains
a. a special holy place b. an impressive tomb c. an impressive mosque d. a large temple
17. Dickens is my ………..English novelist
a. preferable b. favorable c. favorite d. likeable
18. I’m looking ……to hearing from you.
a. at b. after c. over d. forward
19. You more exercise if you ………..to keep fit.
a. can make / want b. ought to do /wanted c. should take /want d. might to /want
20. Please let Tim ………. with you
a. go b. going c. to go d. goes
21. The children are force to work ……12 hours a day, 7 days a week in the factories
a. to b. up to c. till d. during
22. Someone ……..the tickets are free.
a. said me b. said me that c. told to me d. told me
23. Last week, Justin said I’ll do it tomorrow .He said he would do it ………..
a. the following day b. the previous day c. the day before d. tomorrow
24. There’s going to be a big art exhibition ……………..
a. a lot of visitors will be attracted to it b. it will attract a lot of visitors
c. it will be attracted by a lot of visitors d. a lot of visitors will attract it
25. The police officer stopped us and asked us where ……….
a. were you going b. are you going c. we are going d. we are going
26. I …………in heavy traffic everyday.
a. used to drive b. I am used to driving c. get used to drive d. used to driving
27. ……..a car when they living in London?
a. had they b. did they have c. were they having d. have they had
28. A: What are they going to do next year? B: I wish .I……..the answer to the question.
a. knew b. know c. could know d. would know
29. …………air is one of many problems we have to solve.
a. pure b. polluted c. dust d. pleasant
30. I’ll be in trouble if I . …….. my passport.
a. lose b. will lose c. lost d. would lose
31. we can eat at home or , …….you prefer, we can go to the restaurant.
a. when b. whether c. if d. which
32. If it is raining this evening, I ……
a. will go out b. don’t go out c. go out d. won’t go out
33. Minh’s English is excellent. He speaks …….....
a. perfectly English b. English perfectly c. perfect English d. English perfect
34. I’m disappointed……people have spoiled this area.
a. that b. when c. if d. how
35. He …..... to find a job but he had no luck.
a. hardly tried b. tried hardly c. hard tried d. tried hard
36. We couldn’t go on a picnic as planed …...........it was raining hard
a. however b. but c. because d. as
37. Kien Thuc Ngay Nay is one of the most popular magazines.
a. liked b. disliked c. daily d. known
38. You should clear ……….all the trash on ground before living.
a. over b. out c. off d. up
39. Most of the villagers rely on farming for …..........…
a. production b. income c. payment d. spending
40. What about using public buses ….......... motorbikes?
a. replacing for b. in spite of c. instead of d. instead for
41. The sale of alcohol to young people is …...........by law.
a. forced b. discussed c. prohibited d. fined
42. Because plastic bags are very hard to……....they will cause pollution.
A. dissolve b. wrap c. tear d. collect
43. Crops are sprayed with …… to kill insects
a. fertilizer b. manure c. dung d. pesticide
44. I think people should use tree leaves for ………..food.
a. wrapping b. rolling c. making d. recycling
45. We have to make our spoiled food to the ………
a. butcher’s b. garbage dump c. beach d. picnic
46. Industry, vehicles and garbage disposal account for ………….
a. water pollution b. pollution of oil c. air pollution d. pollution of river
47. If you …………. Joanna, ask her to come and see me
a. meet b. will meet c. met d. can meet
48. He asked me ……….. I believed the ghosts.
a. when b. if c. whether d. both a and b
49. I’m late, ………..?
a. I am b. are I c. am I not d. aren’t I
50. Sue likes ………the kitchen as often as possible.
a. to cleaning b. cleaning c. that I clean d. clean
51. Jim doesn’t speak clearly, ……….
a. so it is difficult to understand him. b. because it’s difficult to understand him.
c. but it’s difficult to understand him. d. as difficult to understand him.
52. Children have to come back before dark, ……?
a. do they b. have they c. don’t they d. haven’t they
53. Rachel ……if she …….her driving test.
a. will pleased / passes b. pleases / will pass c. will be pleased/passes d. is pleased /passes
54. Jane wishes she ………..a Miss World
a. is b. was c. be d. will be
55. She asked me ……….in my spare time.
a. what I did b. what do I do c. what did I do d. what I have done
56. The baby ……..as she plays with her toys.
a. laughed happy b. happily laughs c. laugh happily d. happy laughed
57. You should have a(n) ………..check your motorbike regularly .
a. electrician b. carpenter c. mechanic d. plumber
58. Sorry, I’m late. The car ………….. on the way here.
a. put up b. broke down c. drove off d. get on
59. She’s very kind. She is always……….towards her employees.
a. distinguished b. proud c. considerate d happy
60. Mary decided to continue with her studies for another two years.
a. get on b. go on c. carry out d. turn off
CÂU ĐÚNG - SAI (15 cau)
1. a. My father wishes he has a modern car. b. My father wishes he could have a modern
car.
2. a. We wish we don’t live in the city. b. We wish we didn’t live in the city.
3. a. Rice is grown in the tropical countries b. Rice are grown in the tropical countries.
4. a. The problem can be solved b. The problem can be solve
5. a. When did you began learning English? b. When did you begin learning English?
6. a. If you want to get good grade, you must study hard.
b. If you want get good grade, you must study hard.
7. a. In Vietnam people love reading newspapers and magazines.
b. In Vietnam people love read newspapers and magazines.
8. a. You didn’t like playing computer games, do you?
b. You like playing computer games, do you?
9. a. If the rice paddies are polluted, the rice plants die.
b. If the rice paddies are polluted the rice plants will die.
10. a. If we pollute the water, we have no fresh water to use
b. If we pollute the water, we will have no fresh water to use.
11. a. A solar energy can be used on cloudy days.
b. A solar energy can’t be used on the cloudy days.
12. a. Tam, that is my teacher’s son, won this year auditory contest.
b. Tam, who is my teacher’s son, won this year auditory contest.
13. a. Do you know a little boy, who is talking to Na over there?
b. Do you know a little boy who is talking to Na over there?
14. a. We could go traveling across France if we buy a tent.
b. We could go traveling across France if we bought a tent.
15. a. You’ll be really tired tomorrow if you don’t go to bed soon.
b. You’ll be really tired tomorrow if you won’t go to bed soon.
CÂU HOI GHEP ĐÔI (15 CÂU):
A. Match a phrase in the column A with one in column B to make a complete sentence.
A B
1. food prices a. is being rebuilt
2. the old building b. was open by a pop star
3. the furniture c. must have been interviewed in the morning
4. the other candidates d. have been increased
5. the new restaurant e. is all made in Singapore
B. Match the answer in column B with the questions in column A
A B
1. What are you study? a. Yes, all of them are.
2. Do you like learning English? b. Yes, I am. Probably next year
3. Where are you studying? c. English
4. Are you going to visit Dalat? d. Yes, I do.
5. Are most of your books in English? e. At youth center.
C. Choose words or phrases in column B to fill in the blanks in column A
A B.
1. Fred might …..in the library tonight a. start a fine
2. Tom may ……at maxi mart tomorrow b. watch television
3. David may …..Because it’s cold outside. c. go shopping
4. Because he finished his homework, Carlos might d. walk the dog
….. e. study
5. Kenton might ….around the park.
CÂU ĐIỀN KHUYẾT (10 câu)
Fill each gap in the sentences with a suitable word from the box.
conversation - dictionary - language - notebook - test - pencil - mistake - word - essays -
homework
1. If you aren’t sure what a word means, look it up in your ……..
2. Please write the new words in your …………..
3. Don’t worry about making a …….try to communicate.
4. Write the answer in …..so that you can rub it out if you get one wrong.
5. Remember that there’s a ……..tomorrow so spend some time revising today.
6. When I first started learning English, I could hardly say a ……
7. It’s not easy to hold a ……like a native speaker.
8. Attending a ….. School helps me improve my speaking skill a great deal.
9. I want you to do the exercise on page for……
10. Don’t forget to hand in your ……… on Thursday.
ĐÁP ÁN 9 (3)
Multiple choice
1. c 16.a 31. c 46. c
2. d. 17. c 32. d 47. a
3. c 18. d 33. b 48. d
4. b 19. c 34. a 49. d
5. c 20 a 35. d 50. b
6. a 21 b 36. c 51. a
7. c 22. d 37. a 52. c
8. b 23. a 38. d 53. c
9. b 24. b 39. b 54. b
10. b 25. d 40. c 55. a
11. d 26. b 41. c 56. c
12. c 27. b 42. a 57. c
13. c 28. a 43. d 58. c
14. d 29. b 44. a 59. c
15. d 30. a 45. b 60. b
CÂU ĐÚNG
1. b 6. a 11. a
2. b 7. a 12. b
3. a 8. a 13. b
4. a 9. b 14. b
5. b 10. b 15. a
GHÉP ĐÔI:
A. 1. + d B. 1 + c C. 1+e
2. + a 2+d 2+c
3. + e 3+e 3+a
4. + c 4+b 4+b
5. + b 5+a 5+d
ĐIẾN KHUYỀT
1. dictionary 6. word
2. notebook 7. conversation
3. mistake 8. language
4. pencil 9. homework
5. test 10. essays
100 CÂU TRẮC NGHIỆM TIẾNG ANH LỚP 9 (4)
I. Choose A, B, C or D to complete the following sentences: (6 ps)
1. Malaysia is divided.....................two regions.
A. to B. on C. in D. into
2. She often goes to the..........to pray because her regions is Islam.
A. church B. pagoda C. temple D. mosque
3. Mary was really.............by the beauty of Hanoi.
A. impress B. impression C. impressive D. impressed
4. The United State has a..............of around 250 million.
A. population B. separation C. addition D. introduction
5. Mathematics and Literature are..............subject in high schools.
A. adding B. compulsory C. optional D. religious
6. It’s very kind..............you to say so!
A. in B. to C. for D. of
7. I wish Susan...............harder for her examination.
A. will work B. worked C. has worked D. works
8. The Ao dai is the...............dress of Vietnamese women.
A. beautiful B. traditional C. casual D. baggy
9. The word Jeans comes..............a kind of material that was made in Europe.
A. in B. at C. from D. on
10. He...............with friends in apartment in HCMC since last week.
A. living B. has lived C. lived D. live
11. They often go to that...............to pray.
A. market B. hotel C. hostel D. shrine
12. There is a small bamboo...............at the entrance to the village.
A. forest B. forestation C. forest ranger D. forestry
13. There is a meeting..................9 AM and 2 PM.
A. on B. between C. till D. at
th
14. He was born..............15 , January.
A. in B. of C. at D. on
15. We have lived in Hanoi............... 4 years.
A. in B. since C. for D. at
16. We have many well.............. teachers here.
A. qualify B. quality C. qualified D. qualification
17. She asked me where I.............. from.
A. come B. came C. to come D. coming
18. What aspect of................ English do you find difficult?
A. study B. studied C. learnt D. learning
19. Who told you of the news? The.............. may not be correct.
A. inform B. information C. informational D. informative
20. She thinks chatting on the Internet is time...................
A. consume B. consumer C. consuming D. consumption
21. Can you tell me who ...............this kind of machine?
A. invented B. invention C. inventor D. inventive
22. Your teacher writes poems or stories,...............she?
A. don’t B. won’t C. didn’t D. doesn’t
23. Excuse me. Can I................in this area?
A. smoke B. smoking C. smoked D. to smoke
24. If he...............a student, he will get a discount.
A. is B. was C. were D. will be
25. Can you turn..............the light? It’s too dark.
A. on B. off C. in D. for
26. We can..............easily in the daylight.
A. to read B. reading C. reads D. read
27. What can we do to spend less...............lighting?
A. in B. on C. about D. of
28. She is very tired;................., she has to finish her homework.
A. moreover B. so C. and D. however
29. Is he an actor ...............a singer? An actor.
A. and B. or C. with D. so
30. I suggest ...............money for the poor people in our neighborhood.
A. save B. to save C. saving D. saved
31. Who looks ................your children when you are away from home?
A. for B. at C. after D. to
32. He got wet ...............he forgot his umbrella.
A. because of B. because C. but D. and
33. He is going to the post office..............he wants to send a letter.
A. because B. but C. and D. moreover
34. She studies well...............she is busy.
A. because B. since C. although D. and
35. The people..............live in Greece speak Greek.
A. which B. whom C. where D. who
36. Auld Lang Syne is a song..............is sung on New Year’s Eve.
A. which B. who C. whom D. when
37. Peter, ...............can compose many pieces of music, sings very well.
A. which B. whom C. who D. whose
38. Do you know the man ................you met yesterday?
A. who B. whom C. which D. whose
39. The car ..............he has just bought is very expensive.
A. who B. whom C. which D. whose
40. According to the weather..............it will be raining tonight.
A. forecast B. forecaster C. forecasted D. forecasting
41. Yesterday a hurricane hit the................of Vung Tau City.
A. coaster B. coast C. coasting D. coastal
42. The ..............can know when a volcano will erupt nowadays.
A. science B. scientific C. scientists D. scientifically
43. Many people become ..................because of the natural disaster every year.
A. homeland B. homesick C. homeless D. homework
44. Daddy, it’s the weather forecast .................TV.
A. in B. to C. on D. at
45. I am preparing for the picnic .................my friends tomorrow.
A. at B. to C. in D. with
46. Kangaroos, which come .................Australia, have long tails.
A. to B. in C. from D. for
47. Mount PinaTubo, ..................is a volcano in the Philippines, erupted in 1991.
A. which B. who C. whom D. whose
48. We ...............since we left school.
A. don’t meet B. didn’t meet C. won’t meet D. haven’t met
49. In 1995, a huge earthquake ................the city of Kobe in Japan.
A. strike B. struck C. striking D. striked
50. I can’t hear what you are saying. Can you................the radio?
A. turn on B. turn off C. turn up D. turn over
51. Neil Armstrong, .................walked on the moon, lived in the USA.
A. which B. whom C. who D. whose
52. UFOs mean ................flying objects.
A. unknown B. unidentified C. unable D. unimaginary
53. There is no ..................that he has been here.
A. evident B. evidential C. evidentially D. evidence
54. Do you think you will be able ................a space trip?
A. take B. to take C. talking D. taken
55. If I ..............a bird, I would be a drove.
A. am B. is C. are D. were
56. If we became rich, we would travel .................the world.
A. on B. in C. at D. around
57. She would come to see you if she .................your address.
A. have B. has C. had D. having
58. Where will you go if you ................a car?
A. have B. has C. had D. having
59. Where would you go if you .................a car?
A. have B. has C. had D. having
60. This test must be done....................
A. carefully B. care C. careful D. careless
II. Read the following sentences .Then write True or false and correct them: (1. 5p)
1. My uncle was a music. He has a large collection of musical instruments.
2. Vietnamese women prefer wear modern clothing at work.
3. Peter got dressing quickly and went to school.
4. Why have fashion designers done to modernize the Ao dai?
5. Nguyen Du is considered a famous Vietnamese poetry.
6. I wish you come here tomorrow.
7. I teach English here since I graduated from university.
8. We often go for a walk at the weekends.
9. They will come here in 11:30 AM.
10. She has come here since yesterday.
11. He used to work full time, but now he is a part time worker.
12. Minh wishes he will have a new bike.
13. If you study at The Brighton Language Center-UK, you can live in mobile on campus.
14. She said that she liked learning English with you.
15. She asked me where I come from.
III. Combine each pair of sentences into one, using a relative clause. Some clauses need commas,
some do not: (1. 5p)
1. This is a newspaper. I want you to buy it.
2. Have you ever spoken to the people? They live next door.
3. It’s the book. It will interest children of all ages.
4. The Pikes keep having all-night parties. They live next door.
5. Where are the eggs? They are in the fridge.
6. People live longer. They take physical exercise.
7. Have you got something? It will get ink out of the carpet.
8. Tom and Peter didn’t come. They were invited.
9. Paris is the city. I’ve always wanted to visit it.
10. Mrs. White has just had her second baby. She’s been married for 4 years.
11. I bought a new typewriter. It cost me a lot of money.
12. Tom is one of my closest friends. He is very intelligent.
13. That woman over there is a singer. She is talking with your father.
14. I went to see a doctor. She saved the life of my son.
15. She looked up at the stars. They were twinkling in the sky now.
IV. Fill in each gap with one suitable word: (1p)
so electronic way entertainment use Internet users viru consuming means
s
The Internet has rapidly developed and become park of our daily life. It’s a very fast and
convenient ................(1) to get information. People ................(2) the Internet for many purposes:
education, communication,.................(3)
and commerce. The...............(4) help people communicate with friends relatives by ............(5) of mail or
chatting.
However, the Internet has limitations. It is time ..............(6) and costly. It is also dangerous ...............(7)
of..............(8) sometimes have to suffer various risks such as spam or..............(9) junk mail, and
personal information leaking..............(10), while enjoying surfing, be alert!
ĐÁP ÁN 100 CÂU TIẾNG ANH 9 (4)
I. Choose A, B, C or D to complete the following sentences: (0, 1 x 60 = 6 ps)
1. D 13. B 25. A 37. C 49. B
2. D 14. D 26. D 38. B 50. B
3. D 15. C 27. B 39. C 51. C
4. A 16. C 28. D 40. A 52. B
5. B 17. B 29. B 41. B 53. D
6. D 18. D 30. C 42. C 54. B
7. B 19. B 31. C 43. C 55. D
8. B 20. C 32. B 44. C 56. D
9. C 21. A 33. A 45. D 57. C
10. B 22. D 34. C 46. C 58. A
11. D 23. A 35. D 47. A 59. C
12. A 24. C 36. A 48. D 60. A
II. True or false? (0, 1 x 15 = 1, 5 p)
1. false poetry  poet 10. True
music  musician 6. false 11. True
2. false come  would come 12. false
wear  wearing 7. false will  would
3. false teach  have taught 13. false
dressing  dressed 8. false mobile  dormitory
4. false at  on 14. True
Why  What 9. false 15. false
5. false in  at come  came
III. Combine each pair of sentences into one, using a relative clause. Some clauses need commas,
some do not. (0, 1 x 15 = 1, 5 p)
1. This is a newspaper which I want to buy.
2. Have you ever spoken to the people who live next door?
3. It’s the boot which will interest children of all ages.
4. The Pikes, who live next door, keep having all-night parties.
5. Where are the eggs which are in the fridge?
6. People who take physical exercise live longer.
7. Have you got something which will get ink out of the carpet?
8. Tom and Peter, who were invited, didn’t come.
9. Paris is the city which I’ve always wanted to visit.
10. Mrs. White, who has been married for 4 years, has just had her second baby.
11. I bought a new typewriter which cost me a lot of money.
12. Tom, who is very intelligent, is one of my closest friends
13. That woman over there, who is walking with your father, is a singer.
14. I went to see a doctor who saved life of my son.
15. She looked up at the stars which were twinkling in the sky now.
IV. Fill in each gap with one suitable words: (0, 1 x 10 = 1 p)
1. Way 6. Consuming
2. Use 7. Virus
3. Entertainment 8. Users
4. Internet 9. Electronic
5. Means 10. So